Nieuws uit 30.10.2015

Verhoogde productiviteit voor de klant dankzij de innovatieve verpakkingsoplossingen van Storopack

Dit jaar presenteert Storopack op de beurs Bedrijvencontactdagen in Kortrijk zijn uitgebreid aanbod beschermende verpakkingsoplossingen, waaronder flexibel verpakkingsmateriaal voor het opvullen van lege ruimte en het wikkelen van producten. Op zijn stand zal Storopack zijn nieuwe Top Fill beschermende verpakkingsoplossing in de schijnwerpers zetten, de PAPERplus® Papillon. Een veelzijdige machine die buffers produceert om producten in kleine en middelgrote dozen te beschermen. De machine verwerkt twee lagen papier van 20 cm breed tot papieren buffers die tussen te verzenden producten kunnen worden gelegd, zodat ze tijdens het transport goed beschermd zijn en niet verschuiven.

De nieuwe PAPERplus® Papillon is compact, licht en veelzijdig. Doelgroepen voor de PAPERplus® Papillon zijn e-commerce, cosmetica- en farmaceutische bedrijven, evenals elk bedrijf dat lichte kleine en middelgrote pakjes verzendt. Door de verschillende opstellingsmogelijkheden kan het toestel gemakkelijk in bestaande Top-Fill-verpakkingsprocessen worden geïntegreerd:op statief of aan de paktafel. Gewoonlijk wordt de machine afzonderlijk ingezet, maar ze kan ook in combinatie met een silo en een transportsysteem worden gebruikt om meerdere inpakplaatsen te bedienen.

De buffers hebben een speciale vorm en zijn uiterst licht en veerkrachtig. Ze kunnen zowel worden gebruikt voor het opvullen van lege ruimte als voor het wikkelen van te verzenden producten. Ze passen zich snel aan de producten in de doos aan en garanderen zo een betrouwbare bescherming ervan. Bovendien maken de buffers het uitpakken aangenaam voor de klant.

De afmetingen van de PAPERplus® Papillon-machine zijn beperkt: 330 mm (L) x 340 mm (B) x 370 mm (H). Omdat het toestel bijzonder weinig plaats inneemt, kan het vlot en probleemloos worden geïntegreerd in verpakkingsstations. De bediening is erg eenvoudig. Omdat het toestel de buffers direct in de doos legt, draagt het ook bij tot een verhoogde productiviteit. Dankzij het Plug & Play-ontwerp is het bijzonder gebruiksvriendelijk. Zonder papier weegt het toestel 15 kg. Het heeft een maximale snelheid van 40 m/min (130’/min).
Storopack zal ook zijn AIRplus® GTI-XL-machine demonstreren die per minuut tot 24 m luchtkussenfolie met een breedte van max. 800 mm vervaardigt (Bubble 53b). Dankzij de krachtige motor, de grote betrouwbaarheid en de korte opstarttijd is de AIRplus® GTI-XL uitermate geschikt voor start- en stopbewerkingen.

Bezoekers van de stand zullen ook de gelegenheid hebben het gebruiksvriendelijke toestel AIRmove® in werking te zien. De AIRmove® luchtkussens kunnen moeiteloos worden geproduceerd op het moment dat u ze nodig hebt. Afhankelijk van de toepassingen kunnen er twee verschillende soorten luchtkussens met dit toestel worden geproduceerd: AIRmove® Cushion en AIRmove® VOID.