Nieuws uit 02.12.2015

Storopack presenteert FOAMplus Bagpacker²

Storopack, producent van beschermende verpakkingen met zetel in Metzingen, brengt een verbeterde versie van zijn verpakkingssysteem FOAMplus Bagpacker op de markt: FOAMplus Bagpacker². Het betreft een on-demand-schuimkussensysteem om breekbare producten ongeacht hun afmeting en gewicht te beschermen tijdens het transport.

De schuimbuffers Bagpacker² worden door de klant geproduceerd met het zogeheten ‘schuim-in-zak’-systeem. Dat houdt in dat een door Storopack ontwikkelde machine de zakken vult met schuim.

De FOAMplus schuimbuffers van Storopack passen zich soepel aan de vorm van het product aan en zijn geschikt voor het transport van breekbare producten van alle afmetingen. Het twee-componentenschuim wordt direct op de inpakplaats geproduceerd. Het beschermt op individuele en hoogwaardige wijze de te verzenden producten. De schuimbuffers Bagpacker² worden door de klant geproduceerd met het zogeheten ‘schuim-in-zak’-systeem. Dat houdt in dat een door Storopack ontwikkelde machine de zakken vult met schuim.

FOAMplus Bagpacker² is een gemoderniseerde versie van de reeds bestaande FOAMplus Bagpacker . Storopack heeft het hydraulische systeem vervangen door een moderne elektrische aandrijving. De nieuwe laseenheid zorgt voor een kwaliteitsvolle afsluiting van de zakken; zo kunt u erop rekenen dat schuim en product zorgvuldig van elkaar gescheiden zijn. De besturingssoftware van het systeem is door Storopack zelf ontwikkeld. Barcodes en de programmeerbare productiefrequentie van de zakken garanderen een betrouwbaar systeem en kostentransparantie. Het toestel is uitgerust met een nieuw scherm van 10 inch met veel extra functies. Het in hoogte verstelbare toestel is verkrijgbaar als tafelmodel of als vrijstaand model. Ofwel wordt het afzonderlijk geïnstalleerd, ofwel wordt het intern met een transportband in andere systemen geïntegreerd.

FOAMplus Bagpacker² is uiterst flexibel. Het naar behoefte geproduceerde verpakkingsschuim kan voor tal van producten worden gebruikt. De machine is verkrijgbaar met folierollen in drie breedtes: 47 cm, 45/15 cm en 60/15 cm. Ze kan worden gebruikt door bedrijven met kleine tot middelgrote en grote behoeften. De FOAMplus Bagpacker² produceert tot 23 schuimbuffers per minuut. De machine is makkelijk te bedienen en is erg stevig en onderhoudsvriendelijk. Deze beschermende verpakking is bijzonder geschikt voor producten als ventielen, pompen, meetapparatuur of medische toestellen.