Nieuws uit 24.04.2017

Luchtkussens in een handomdraai

Storopack brengt het luchtkussensysteem AIRmove² op de markt

Het AIRmove² luchtkussensysteem van Storopack wordt in het eerste kwartaal van 2017 op de markt gebracht en is geschikt voor de verwerking van 200 tot 500 pakketten per dag.

Metzingen, maart 2017. Storopack, specialist in beschermende verpakkingen, brengt in het eerste kwartaal van 2017 zijn nieuw luchtkussensysteem AIRmove² op de markt. Het toestel produceert na een druk op de knop luchtkussens die producten in verzenddozen optimaal beschermen. De luchtkussens worden direct op de inpakplaats vervaardigd, waar AIRmove² zich onderscheidt door zijn beperkte afmetingen. De gebruikers besparen daardoor opslagkosten ten opzichte van klassieke beschermende verpakkingen. Het verpakkingsmateriaal is niet alleen snel beschikbaar dankzij een output van ongeveer 10 meter film per minuut, de AIRmove² maakt ook indruk door de geluidsarme foliegeleider. AIRmove² is de ideale oplossing voor werkplekken waar 200 tot 500 pakketten per dag worden verwerkt.


Efficiënt en rendabel
De diverse soorten luchtkussens zijn uiterst geschikt voor het wikkelen, bufferen, fixeren en opvullen van lege ruimtes in verzenddozen. ‘AIRmove² biedt onze klanten met een gemiddelde verpakkingsbehoefte een optimale en kosteneffectieve verpakkingsoplossing. Het verpakkingsmateriaal kan erg eenvoudig worden geproduceerd en is geschikt voor tal van toepassingen’, zegt Michael Spicker, AIR productmanager bij Storopack.


AIRmove² kan makkelijk worden geïntegreerd in bestaande verpakkingsprocessen en is verkrijgbaar als tafelmodel of kan aan de muur
worden bevestigd. Dankzij zijn hoge opstartsnelheid is de AIRmove² onmiddellijk klaar voor gebruik. Het toestel wordt bediend via een duidelijke tekstdisplay waarmee het type folie en de vulgraad van de luchtkussens makkelijk kan worden ingesteld. Indien gewenst kan de AIRmove² ook met een voetpedaal of knop worden bediend. De AIRmove² is uitgerust met een verwisselbaar snijsysteem. Storopack levert drie soorten folie voor dit toestel, VOID, BUBBLE en CUSHION, waarmee luchtkussens in verschillende formaten kunnen worden geproduceerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen: VOID voor grote luchtkussens (200 x 120 mm), CUSHION voor opvullen met kleinere luchtkussens (400 x 250 mm) en BUBBLE voor opvullen met standaard luchtkussens (400 x 160 mm). Alle folierollen hebben een lengte van 350 meter en kunnen vlot worden verwisseld.